/ Община Разград
Само за ден експертите от варненската фирма „G&D electro group” поставиха коледната украса на Часовниковата кула в Разград, съобщиха от Общината.

Община Разград

Това е новият елемент в подготовката на града за наближаващите коледни и новогодишни празници, кулата е включена за пръв път в коледната украса.

Община Разград

Един от символите на града бе осветен по проекта „Замръзналата Часовникова кула на Разград”.



Светещите пана, изработени от ЛЕД-стрингове и ЛЕД-маркучи, оформени около алуминиева конструкция, наподобяват сталакмити и сталактити в основата и в най-високата част от каменната конструкция, а между тях се спускат светещи пръчки, имитиращи топене на леда.

Община Разград

Дървеният купол на Часовниковата кула е осветен от син като небето прожектор. Общата инсталирана мощност е 580W за целия проект, инсталацията се захранва от уличното осветление.

Община Разград

Община Разград

Светлините на Часовниковата кула светнаха малко след 18:00 часа и зарадваха прибиращите се от работа жители на града, повечето от които побързаха да се снимат пред новата градска атракция.

Община Разград

Около Часовниковата кула ще бъде поставена ниска дървена ограда, тъй като докосването до осветителните тела не е безопасно за здравето и Община Разград призовава гражданите да не се докосват до осветителните елементи.