С фотопътешествие из непознати страни започна седмицата в ОУ“Васил Левски“
С фотопътешествие из непознати страни започна седмицата в ОУ“Васил Левски“ / netinfo

С откриване на фотоизложба на проф. Румен Пенин „Географията – пътешествие и приключение“ започна седмицата, която завършва с патронния празник на ОУ“Васил Левски“-Разград.

Самият фотограф не присъства, но е поел ангажимент, когато има възможност, да уважи покана на училищното ръководство за среща с учениците в разградското училище. Част от децата обаче разпознаха снимки от своите учебници в таблата, подредени в коридорите на училището. На официалното откриване разбраха и откъде идва съвпадението – проф. Пенин е автор на над 70 учебните а учебни програми.

Изложбата откриха: регионалният представител на издателство „Булвест 2000“, което е отпечатало снимките, Мануела Неделчева, Димитър Петров от РБ“Проф. Боян Пенев“, директорът на ОУ“Васил Левски“ Диана Първанова и учителката по география Антоанета Раднева.

Тази изложба гостува в Разград за трети път, през 2006 г. е била в библиотеката, през 2014 г. – в Общинския културен център, а сега в – ОУ“Васил Левски“, като обаче съществува възможност и ученици от други училища да я посетят – увериха от училищното ръководство.

Пенин е инициатор на над 300 експедиции по света и нас, посетил 100 от всички 193 страни в света, снимки от голяма част от тях разгледаха учениците. Фотографиите са върху 24 платна, в оригиналния си размер изложбата е от 40 платна. Във вариант на книга експозицията бе подарена от издателството на г-жа Раднева.

Експозицията ще остане в ОУ“Васил Левски“-Разград около месец или докато има интерес към нея.

Откриването на изложбата е първото събитие в програмата за честване на патронния празник на училището, тя продължава през цялата седмица, какво още включва вижте в свързаната статия.

С фотопътешествие из непознати страни започна седмицата в ОУВасил Левски
netinfo