С благотворителен концерт завършва кампанията в подкрепа на Диана
С благотворителен концерт завършва кампанията в подкрепа на Диана / netinfo

С благотворителен концерт завършва кампанията в подкрепа на Диана Георгиева – съобщават от сдружение „Да бъдем хора“ и читалище „Напредък 1901“.

24-годишната служителка в Дома за възрастни хора с деменция е с диагноза дезмоидна фиброматоза на десен долен крайник – специфичен тумор, който се развива много бързо. От няколко седмици в нейна подкрепа се провежда благотворителна кампания, част от средствата, необходими за лечението й, са събрани, цялата сума ще бъде обявена по време на концерта в петък, 8 юли.

В  него ще участват колективи при читалище „Напредък“, както и танцова формация „Еми денс“ и изпълнители от Музикална школа „Илия Бърнев“ при читалище „Развитие 1869“.

Цената на билетите е 5 лева и могат да бъдат закупени от читалище „Напредък 1901“ или на касата на Общински културен център. Концертът ще е от 19,00 ч. на 8 юли в залата на читалище "Развитие"(Стария театър).

Събирането на средства за Диана по сметката на сдружение „Да бъдем хора“ се прекратява – уточниха оттам.

В момента Диана е на лъчетерапия в Турция, чувства се добре и обнадеждена – съобщават още от сдружението. По-късно ще бъдат обявени следващите етапи от лечението й. За операция в турска клиника бяха необходими 30 000 лева.