С 19 интерактивни урока отбелязват 19 февруари в ОУ“Васил Левски“
С 19 интерактивни урока отбелязват 19 февруари в ОУ“Васил Левски“ / Радка Минчева
С 19 интерактивни урока отбелязват 19 февруари в ОУ“Васил Левски“
78022
С 19 интерактивни урока отбелязват 19 февруари в ОУ“Васил Левски“
  • С 19 интерактивни урока отбелязват 19 февруари в ОУ“Васил Левски“

19 интерактивни урока ще се проведат през следващата седмица в ОУ“Васил Левски“-Разград, в тях учителите ще преподават заедно с някои от учениците си. Инициативата е включена в Седмицата на отворените врати, обявена от школото в дните около патронния празник – 19 февруари.

„Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме“ е логото на тазгодишното отбелязване на патронния празник на ОУ“Васил Левски“ – съобщи директорът Диана Първанова.

През Седмицата на отворените врати са поканени родителите, както и всеки, който пожелае да види как се работи в училището. А ще се видят оборудваните с дигитална техника кабинети. През последните три години в школото са инвестирани в информационни и комуникационни технологии 136 000 лв., от тях 69 000 лв. за собствени средства, а 67 000 – по програми, финансирани от МОН. Така училището вече разполага със 145 работни места за работа с компютър, в 10 от 15-те класни стани има мултимедийни устройства, което позволява провеждането на интерактивни уроци. Всеки учител има служебен лаптоп, а от тази година училището има и 60 таблета, с които работят първолаците.

Как новите технологии могат да се използват в образованието ще видят посетителите на откритите уроци.

Сред помощник-учителите ще са Мартина Великова и Моника Дацова от 6“б“-клас. Заедно с учителката Диана Райкова те ще преподават на съучениците си урока „Видове химични реакции“ в час по „Човек и природа“, това ще стане чрез виртуална химична лаборатория, с интерактивен екран и таблети.

Интерактивни уроци ще има и по математика, английски език, изобразително изкуство, а също и по български език и литература, единият ще е на тема „Една българка по пътя към доброто“, а другият ще е електронно тестово изпитване с интерактивни средства като подготовка за Национално външно оценяване – съобщи учителката по български език и литература Елка Драмалиева.

По музика четвъртокласниците ще имат нов учител, освен Юлия Иванова. Гостът е Хари Ешкенази, който вече две години работи с ОУ“Васил Левски“ по програмата „Фортисимо в клас“.

Единственият час в Седмицата на отворените врати, несвързан с новите технологии, е по физическо възпитание. И той обаче е с нововъведение – още от началото на годината малчуганите от 1“в“ правят упражнения по йога с учителката си Крася Кирова.

Послучай патронния празник на ОУ“Васил Левски“ ще има и конкурс за млади таланти  на 16 февруари от 16,00 ч. в читалище „Развитие 1869“. На 17 февруари ще е математическото състезание за второкласници „На изпит пред Апостола“. На 19 февруари от 11,00 ч. е тържеството за отдаване почит на Дякона пред паметника му в училищния двор. След това учениците ще посетят премиерата на филма „Дякон Левски“ в читалише „Развитие 1869“. В същия ден от 13,30 ч. е традиционното общинско състезание „Лъвски скок“, за 26 и 27 февруари пък е насрочен общински футболен турнир за деца от трети по пети клас.

Чуйте още от прикачения звуков файл.