Разград – шампион и по роботика
Разград – шампион и по роботика / ОУ
Отборът на ОУ“Васил Левски“-Разград спечели националното състезание „Роботика за България 2017“, което се проведе днес в Експериментариума на София Тех Парк в София. Шестокласниците Николета и Любомир и седмокласниците Ася, Симона, Дилек и Мария победиха тимове от гимназии от цялата страна, надпреварата нямаше възрастови ограничения, в нея бяха допуснати за участие 24 отбора от ученици от 1 до 12 клас – разказаха ръководителите на разградските шампиони Венелин Николов и Цветанка Пенчева.
Състезанието за LEGO роботи е било в три етапа, част от задачите децата са подготвили предварително, но за повечето е трябвало да покажат бързи реакции и работа в екип без ръководителите им. Задачите са били свързани с практически задачи, по първата отборът на ОУ“Васил Левски“ е работил по проблема с полицейските кучета, които не успяват да издържат изпитите за служба в полицията, кучето-робот Вейдър, изработено от разградските деца, е допълнително обучено за водач на слепи хора. Другите два етапа от състезанието са били практически и екипен. И в трите етапа отборът на ОУ“Васил Левски“-Разград е на първо място и е обявен за комплексен победител в състезанието, на второ място остава тимът на МГ“Баба Тонка“-Русе.
Освен купа и парична награда учениците разградското училище получават и грамота за най-атрактивен отбор, шестимата се явяват на състезанието с красиви елементи от училищна униформа.
Отбор от ОУ“Васил Левски“-Разград участва за втора поредна година в състезанието „Роботика за България“, м първото издание на надпреварата победиха само в един от трите етапа.
Фестивалът „Роботика за България“ 2017 се организира от SAP и ФРГИ. Отборите в програмата „Роботика за България“ са създадени съгласно концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League. Участниците в проявата са предварително селектирани измежду всички над 50 отбора, включени в програмата „Роботика за България“. Участниците са над 120 ученици в 24 отбора от 15 града в страната.

Разград  шампион и по роботика
netinfo

Разград  шампион и по роботика
netinfo

Разград  шампион и по роботика
netinfo