Първите стъпки на кмета: нова пътека до „Лидл“, спортната зала, бюджета
Първите стъпки на кмета: нова пътека до „Лидл“, спортната зала, бюджета / netinfo

Темпото на работа в Общинска администрация-Разград се променя – заяви категорично новият кмет д-р Валентин Василев на първата си пресконференция на този пост. По думите му част от служителите в кметството ще трябва да излязат от летаргията, в която са, защото има много работа в местната управа. Изменение и в стила на облекло обяви Василев – по-свободен го нарече той. Още на първата му среща с медиите само един от заместниците беше с вратовръзка. Кметът обясни, че оперативната работа изисква по-свободен стил на обличане. Анонсира, че му предстоят проверки по язовирите, което няма как да се извърши с костюм.

Д-р Василев представи и първите си конкретни стъпки на новия пост. Сред тях е развитието по приключващия проект за ремонт на центъра. Той обяви, че е изискано от МРРБ насрочване на Държавно-приемателна комисия, междувременно обаче фирмите били върнати да ревизират някои от недостатъците по извършените от тях дейности.

По друг проект, чието приключване разградчани чакат отдавна, има раздвижване – похвали се кметът. Ремонтът на спортна зала „Абритус“ е възобновен, управата на фирмата-изпълнител поела ангажимент пред него приключването на обекта да се случи в най-кратки срокове. Обещали още на добра воля да извършат и дейности, невключени в проекта. След това ще помислим за облагородяване на пространството около залата – обяви Василев. Гюрлюкът край спортния обект ще се превърне в място за отдих – заяви той.

След сигнал на граждани е извършен и ремонт на пътеката от „Водна централа“ към „Лидл“ – съобщи кметът. Използвани са плочки от ремонтираните централни площади, предстои и поставяне на две лампи.

Вече активно работим по бюджета за 2016 г., както и по подготовката на проекти по програма „Региони в растеж“, по която за община Разград са предвидени 20 милиона лева, а за половината сума конкретните проекти трябва да са готови до месец май 2016 г.

Предстои и работа по новата структура на общинска администрация – анонсира Василев. При запознанството му с настоящия състав на местната управа той установил, че една трета от чиновниците са в пенсионна възраст – 42 от 126 по щат. Част от тях вече са освободени, други остават на постовете си.