/ iStock/Getty Images
Над 10 000 лева са събрани от благотворителната кампания на червенокръстците за подпомагане на лечението на 17-годишно момиче от Цар Калоян, съобщиха от Българския Червен кръст в Разград.

Акцията за набиране на средства в подкрепа на пострадалата от тежкото престъпление започна в началото на декември по инициатива на хуманитарната организация в Разград и доброволците на младежката му структура в Цар Калоян. Фондонабирателната кампания се осъществи в партньорство със СУ “Христо Ботев" в Цар Калоян и Фериде Мехмедова, доброволец и зам.- председател на Съюза на хората с увреждания в градчето. 

Голяма част от средствата са събрани в касички, поставени в магазини и други търговски обекти в двете общини. От хуманитарната организация благодарят на всички дарители, както и на фирмите, които са дали възможност на всеки желаещ да дари.

Събраните средства вече са преведени по банковата сметка на момичето. 

През ноември миналата година 17-годишното момиче стана жертва на тежко престъпление. В резултат на палеж и побой тя получи тежки травми.

Процесът на лечението й беше продължителен и тежък за нея и семейството й. Набраната от благотворителната кампания сума ще е от помощ за момичето, чиято ръка беше ампутирана и се нуждае от протеза, допълват от червенокръстката организация.
БТА