/ iStock/Getty Images
Възпитаникът на школата по английски език към Центъра за ученическо техническо и научно творчество в Разград Сали Хавенгели е между най-добрите в страната по правопис на английски. Петокласникът е на призовото трето място в националното състезание по правопис Spelling bee, съобщиха от Центъра.

За състезанието момчето е регистрирано като индивидуален участник с ръководител старши учител Здравка Михнева. Той се състезава онлайн  на 19 февруари заедно с 35 ученици от различни областни центрове от страната.

Успешната му изява е впечатлило журито, тъй като успява да стигне до финала, до 12-ти кръг на състезанието. Победители в надпреварата са седмокласници от София, посочват от ЦУТНТ.

Сали усвоява успешно правописа на списъка с 500 думи в рамките на един месец, въпреки голямата си натовареност в училище. Според  преподавателката му неговата подготовка е на много високо ниво, което се доказва и от постигнатия висок резултат. 

Момчето е ученик в математическата гимназия в града. Той има спечелени златен и сребърен медал в състезания по математика и информатика. 
БТА