Лекоатлетите от ОУ“Васил Левски“ – на финал на Ученическите игри
Лекоатлетите от ОУ“Васил Левски“ – на финал на Ученическите игри / Красен Цонев
Момчетата от ОУ“Васил Левски“-Разград 5-7 клас спечелиха Зоновото първенство по лека атлетика от „Ученически игри 2017“. Това съобщи за Дарик-Разград техният треньор Красен Цонев. Първото място на зоните дава право на участие в националния финал, където се състезават 10 отбора.
Зоналната надпревара е била вчера в Силистра. Момчешкият отбор на ОУ“Васил Левски“ убедително се е класирал на първото място, и седемте момчета имат и индивидуални призови места в различните дисциплини.
С най-много отличия е Румен Ангелов, той е победител на 800 м. и скок височина, втори е на 400 метра. Слав Славов е победител на 400 м., втори на скок дължина и 100 м. Добромир Ангелов е с три втори места – висок скок, тласкане на гюле и щафета 4х100 м. Мерт Хамдиев има 2 трети места – на 100 м. и дълъг скок, втори е с щафетата 4х100. Христофор Андреев е трети на 800 м. и втори на щафетата. Цветалин Иванов е на трето място в тласкане на гюле, а Джан Исметов - втори на щафетата 4х100.
Отборът, подготвян от Красен Цонев и учителя по физкултура Севдалин Стоянов, ще участва на финалите на Ученическите игри на 9-11 юни в Сливен.
Малко не достигна и на момичешкия отбор на ОУ“Васил Левски“ да се класира за финалите, останаха на второ място – съобщи още Цонев.