/ Община Сливен
Община Исперих ще купи нови автомобили и съдове за събиране на отпадъци, съобщиха от общинската администрация. Обявена бе обществена поръчка за доставка на техниката. Постъпилите оферти ще бъдат разгледани утре от комисия, назначена от кмета.

Община Разград ще осигури дърва за огрев на общински и социални структури

В бюджета на общината за 2019 г. е заложено купуването на 1400 контейнера и два специализирани автомобила за транспортиране на отпадъци. Целта е оптимизиране на разходите и повишаване на ефективността при поддържането на чистотата в града и населените места в общината. От местната администрация очакват чрез тази мярка да се реши проблемът с недостига на контейнери и натрупването на отпадъци. 

Започва ремонтът на ДГ ''Зорница'' в Разград

За да се реализира заложената цел обаче е необходимо и добросъвестно отношение от страна на гражданите. Съществуващата практика в контейнерите, предназначени единствено за битови отпадъци, да се изхвърлят множество кашони от търговските обекти, строителни и растителни отпадъци, създава сериозен проблем при сметосъбирането, посочват от кметската управа в Исперих.

Община Разград стартира процедура за включване в механизма лична помощ

Оттам допълват, че към момента за почистването на града се ползват услугите на външна фирма, договорът с която изтича в края на годината. След това общината ще организира самостоятелно дейностите по събиране и транспортиране на битовите отпадъци. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари
БТА