/ Община Исперих
С вкусен козунак в навечерието на Великден зарадва потребителите на Домашния социален патронаж кметът на Исперих Бейсим Руфад, съобщават от местната управа.

Кметът на Исперих зарадва потребителите на Домашния социален патронаж с 200 козунака за Великден
Община Исперих

Днес екипите на социалната услуга раздадоха над 200 козунака на всички свои потребители в Исперих и в околните села с пожелание за здраве и светли празнични дни. Благородният жест на внимание умили потребителите на услугата и извика усмивки на радост и добро настроение у всички тях.

Домашният социален патронаж в Исперих обслужва близо 500 нуждаещи се лица. През 2016 година местната власт успя да реализира и да разшири своя ангажимент към възрастните хора, като увеличи капацитета му от 170 на 500 души в отговор на заявеното желание на мнозина да ползват услугата.

Към момента 140 потребители в затруднено материално положение ежедневно получават безплатен топъл обяд, който се финансира по Оперативна програма от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Срещу заплащане на месечна такса 238 лица - самотно живеещи възрастни хора и инвалиди от Исперих и околните села: Лъвино, Къпиновци, Подайва, Духовец, Китанчево, Средоселци, Белинци и Драгомъж, получават топла храна в домовете си всеки ден, като доставянето на храната се осъществява от три екипа. Домашният социален патронаж ежедневно доставя топъл обяд и на пациентите в болницата след сключен договор с медицинското заведение.