Издигнаха първия кандидат за кмет на Кубрат
Издигнаха първия кандидат за кмет на Кубрат / Радка Минчева, архив

Първият кандидат за кмет на община Кубрат за предсрочните избори на 19 февруари 2017 г. вече е ясен – научи Дарик-Разград.

Тази вечер на общинско събрание на коалиция „Време за промяна“ за поста е номинирана Нина Цонева, която в момента е заместник-кмет на Кубрат.
Ще припомним, че доскорошният кмет на общината Бюрхан Исмаилов бе представител на „Време за промяна“, пълномощията му бяха прекратени заради влязла в сила условна присъда за престъпление, извършено през 2010 г.

Нина Цонева бе негов съперник на редовните местните избори през 2015 г., тогава тя бе представител на Реформаторския блок. След изборите Исмаилов назначи за свои заместници двама от съперниците си – Красимир Великов от ГЕРБ и Нина Цонева. Преди да влезе в местната власт Цонева бе учителка по английски език в СОУ“Христо Ботев“-Кубрат.

Тя е първият официално обявен кандидат за кмет на Кубрат за изборите догодина. Другата основна политическа сила в общината – ДПС – започва процедурата по номинациите през януари. Общинският лидер на ДПС Алкин Неби съобщи за Дарик-Разград, че за 2 януари е насрочено първото общоселско събрание, то ще е в село Задруга. Общинското събрание е на 11 януари, следва произнасяне и на областното ръководство и на централата на ДПС.