Искат справка за делата срещу момчето, което си купи лотариен билет, а възпитателят му взе печалбата
Искат справка за делата срещу момчето, което си купи лотариен билет, а възпитателят му взе печалбата / Радка Минчева, архив
Справка за делата и преписките, които са водени срещу 15-годишния Иван Асенов, поиска защитата по делото за печелившия лотариен билет, който момчето закупи, а печалбата от 100 000 лева взе негов възпитател. Процесът в Районен съд-Кубрат е за измама в особено големи размери, подсъдим е възпитателят Ергин Хасан от село Драгомъж, а негов адвокат е Димитър Марковски.
На съдебното заседание днес бе заличена от списъка със свидетелите майката на момчето, тя няколко пъти бе призовавана от съда, но не се яви. Нямаше го и вторият призован за днес свидетел – един от съучениците на Иван, който е бил с него в деня на купуването на билета в Завет. Съдът реши, че ще направи още един опит той да бъде издирен, ако не се яви на следващото заседание на 5 юли, ще бъдат прочетени показанията му по време на разследването.
Съдът уважи искането на защитата на Ергин Хасан Районна прокуратура-Кубрат да представи справка с делата и преписките, образувани срещу Иван, който се продължава да е във Възпитателното училище-интернат в Завет.