Как е разпределен вотът по общини?
Как е разпределен вотът по общини? / dariknews.bg
Гражданското сдружение "Кауза Разград" ще участва в предстоящите местни избори с кандидат за общински кмет и листа за общински съветници. Това обявиха на пресконференция днес представители на Сдружението, съобщи БТА.

Божинел Христов, който е и общински съветник заяви, че листата ще бъде готова до 15 август, като тя ще бъде максимално представителна, с представители на различни съсловия - учители, лекари, юристи. Място в листата ще има и за представител на фен фракцията на Лудогорец - "Грийн Фронт", каза още Христов. Той отбеляза, че Управителният съвет на сдружението е взел решение водач на листата на "Кауза Разград" и кандидат за кмет на общината да бъде адвокат д-р Калоян Монев. Монев е позната личност, общински съветник и зам.-председател на Общинския съвет.

Калоян Монев заяви, че с работата си в настоящия Общински съвет "Кауза Разград" е доказала, че може да бъде както партньор, така и коректив на всяко едно управление на Разград. Считам обаче, че можем да бъдем и алтернатива на досегашното управление на общината и да предложим един нов, съвременен модел на управление, коментира Монев. Той подчерта, че формулата за участие на изборите все още не е уточнена, но ще търсят широка обществена и политическа подкрепа.

Калоян Монев допълни, че "Кауза Разград" ще търси подходящи кандидати и за кметове на населени месста в общината. 
 
БТА