Двама управници отидоха при протестиращите в Кубрат
Двама управници отидоха при протестиращите в Кубрат / netinfo
До 20 декември се приемат офертите за ремонта на 47 км. от път II-23 Русе – Кубрат – съобщават от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура”.
Обществената поръчка за избор на изпълнител стартира на 8 ноември – информират днес от АПИ. За рехабилитацията на пътя Агенция „Пътна инфраструктура” ще кандидатства за финансиране от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г., при спестен финансов ресурс по програмата. Индикативната стойност на строителните работи е около 33,6 млн. лв.
Обществената поръчка е за ремонта на два участъка. В лот 32 от ОП”Региони в растеж” са 21,520 км от второкласния път в област Русе. Индикативната  стойност  е 16 648 208 лв. без ДДС.  В лот 33 е отсечка с дължина 25,221 км в областите Русе и Разград. Прогнозната стойност е 16 993 753 лв. без ДДС.
С изпълнението на проектите ще бъдат подобрени  технико-експлоатационните характеристики на пътя, ще се осигури оптимална скорост на пътуването и ще се повиши безопасността на движение – уверяват от АПИ.
Срокът за изпълнение на строителните работи е десет месеца.
Информацията за обществената поръчка се оповестява в деня на поредния протест с искане за ремонт на този участък – в русенското село Тетово. В Кубрат такива протести имаше два пъти тази година – през април и през юни. Те касаеха лошото състояние на още един важен за местните хора път – към областния център Разград.