Цяла седмица продължава патронният празник на ОУ“Васил Левски“
Цяла седмица продължава патронният празник на ОУ“Васил Левски“ / netinfo

Цяла седмица продължават събитията, посветени на патронния празник на ОУ“Васил Левски“-Разград – съобщиха от школското ръководство. Част от тях вече са стартирали в петък, 12 февруари, а последното е поднасянето на венци и цветя пред паметника на Апостола в двора на училището на 19 февруари.

Акцент в програмата тази година са 25-те интерактивни урока, по време на които родители и приятели на училището ще влязат в класните стаи и организират с децата дискусии, презентации, арт сесии, тематични работилници, демонстрационни състезания, езикови игри, свързани с техните професии. Уроци ще изнесат: корабен механик, агроном, актриса, треньор по айкидо, ветеринарен лекар, съдия в Районен съд и други. Графикът на тези часове можете да видите ето тук, те са отворени за посещение.

Следващата седмица започва с откриване на авторска фотоизложба на проф. Румен Пенин „Географията - пътешествие и приключение“. Фотосите са подредени във фоайето на училището, откриването на експозицията е в 12,00 ч. на 15 февруари. В същия ден ще се проведе математическото състезание за второкласници „Смятай бързо“.

В вторник, 16 февруари, е урокът по родолюбие за петокласници, шестокласниции седмокласници с Марио Мишев, Иван Кънчев и Мартин Стаматов от www.bulgarianhistory.org. В този ден ще бъде открита изложба с проекти на третокласници на тема „Поклон, Апостоле…!“, а от 14,00 ч. в спортната зала на училището ще има демонстрационен мач по тенис на маса със специалното участие на Христиан Данаилов – сребърен медалист по двойки от Световните игри Спешъл Олимпикс 2015 г., негов партньор ще е треньорът му Огнян Ненов.

На 17 февруари ще се изявяват първолаците, те ще участват в традиционния конкурс по краснопис „Като наниз от мъниста“.

На 8 февруари учениците от петите и седмите класове ще представят своите проекти по български и английски език в изложба, озаглавена „Знаем, можем и творим“.

В 13,30 ч. в спортната зала на училището е традиционното състезание по скок на дължина „Лъвски скок“, а в сградата на читалище „Развитие 1869“ ще е конкурсът за млади таланти „Аз пея и танцувам за моето училище“.

Тържественият ритуал пред паметника на Васил Левски в двора на училището е от 11,00 ч. на 19 февруари. Той е под надслов „Къде си, вярна ти, любов народна“. След него в театралната зала на ОУ“Васил Левски“ ще бъде представена импресията „Ти си в сърцата ни, Апостоле“. В нея участват: Младежка формация за театър „Импулс“ към читалище „Развитие 1869“ с ръководител Мария Петрова-Енева, Камерен симфоничен оркестър с диригент Красен Иванов и две възпитанички на училището – Крисия Тодорова и Наталия Нешева.