Цяла седмица продължава патронният празник на ОУ“Васил Левски“

Цяла седмица продължава патронният празник на ОУ“Васил Левски“
Цяла седмица продължава патронният празник на ОУ“Васил Левски“

Цяла седмица продължават събитията, посветени на патронния празник на ОУ“Васил Левски“-Разград – съобщиха от школското ръководство. Част от тях вече са стартирали в петък, 12 февруари, а последното е поднасянето на венци и цветя пред паметника на Апостола в двора на училището на 19 февруари.

Акцент в програмата тази година са 25-те интерактивни урока, по време на които родители и приятели на училището ще влязат в класните стаи и организират с децата дискусии, презентации, арт сесии, тематични работилници, демонстрационни състезания, езикови игри, свързани с техните професии. Уроци ще изнесат: корабен механик, агроном, актриса, треньор по айкидо, ветеринарен лекар, съдия в Районен съд и други. Графикът на тези часове можете да видите ето тук, те са отворени за посещение.

Следващата седмица започва с откриване на авторска фотоизложба на проф. Румен Пенин „Географията - пътешествие и приключение“. Фотосите са подредени във фоайето на училището, откриването на експозицията е в 12,00 ч. на 15 февруари. В същия ден ще се проведе математическото състезание за второкласници „Смятай бързо“.

В вторник, 16 февруари, е урокът по родолюбие за петокласници, шестокласниции седмокласници с Марио Мишев, Иван Кънчев и Мартин Стаматов от www.bulgarianhistory.org. В този ден ще бъде открита изложба с проекти на третокласници на тема „Поклон, Апостоле…!“, а от 14,00 ч. в спортната зала на училището ще има демонстрационен мач по тенис на маса със специалното участие на Христиан Данаилов – сребърен медалист по двойки от Световните игри Спешъл Олимпикс 2015 г., негов партньор ще е треньорът му Огнян Ненов.

На 17 февруари ще се изявяват първолаците, те ще участват в традиционния конкурс по краснопис „Като наниз от мъниста“.

На 8 февруари учениците от петите и седмите класове ще представят своите проекти по български и английски език в изложба, озаглавена „Знаем, можем и творим“.

В 13,30 ч. в спортната зала на училището е традиционното състезание по скок на дължина „Лъвски скок“, а в сградата на читалище „Развитие 1869“ ще е конкурсът за млади таланти „Аз пея и танцувам за моето училище“.

Тържественият ритуал пред паметника на Васил Левски в двора на училището е от 11,00 ч. на 19 февруари. Той е под надслов „Къде си, вярна ти, любов народна“. След него в театралната зала на ОУ“Васил Левски“ ще бъде представена импресията „Ти си в сърцата ни, Апостоле“. В нея участват: Младежка формация за театър „Импулс“ към читалище „Развитие 1869“ с ръководител Мария Петрова-Енева, Камерен симфоничен оркестър с диригент Красен Иванов и две възпитанички на училището – Крисия Тодорова и Наталия Нешева.