/ Дарик Пловдив
Няколко населени места в Смолянско са без ток, а движението по пътищата в областта е затруднено заради паднали дървета, активизирали се свлачища и скъсани електропроводи след обилния валеж от сняг и дъжд тази нощ.

Опасно време в страната: Поройни дъждове и сняг - къде ще вали най-много

От 30 до 50 см е новата снежна покривка в Родопите. Заради това има въведени ограничения по пътищата, съобщи за Дарик зам.-областният управител Адриан Петров. През проходите „Рожен“, „Превала“ и „Пампорово“, всички моторни превозни средства трябва да бъдат с вериги, заради продължаващия обилен снеговалеж. Освен това, „Рожен“ и „Превала“ е забранен са камиони с маса над 12 тона, с ремаркета и полуремаркета. 

Трафикът през прохода „Правела“ е бил затруднен тази сутрин, след като машини на пътно-поддържащата фирма се закачили и движението е било спряно за кратко.

А снимка на микробус във водите на реката край Мадан обиколи социалните мрежи.

Смолян сняг автомобили
Дарик Пловдив

Гъста мъгла на АМ "Тракия", шофирайте внимателно

Временно е затворен пътя между смолянското село Момчиловци и Лъки, заради паднали дървета, в момента екипи разчистват пътните платна. Активирано е и свлачище на пътя Смилян-Рудозем, но пътя е отворен в едното платно, като също екипи на пътно-поддържащата фирма са на място и разчистват. Заради тежкият сняг и скъсани електропроводи има редица населени места в областта без електрозахранване. 

Затруднено движение по проходите в Смолянско, 70 см сняг над Батак

Без електричество са смолянските села Виево и Кутела, чепеларските Ситово и Лилково, както и кв. „Езерово“ над Смолян. По информация на Адриан Петров, е имало и сериозен валеж от дъжд в Източната част на Смоланско, в района на Златоград, заради което се очакват повишаване на речните нива в района. „Няма опасност за сега относно нивата на реките, следим обстановката“, коментира още зам.-областният управител на Смолян.