Започва изграждането на Център за обучение на социално слаби към Колежа по икономика
Започва изграждането на Център за обучение на социално слаби към Колежа по икономика / netinfo
Започва изграждането на център за обучение на социално слаби студенти към Колежа по икономика и администрация – Пловдив, заяви ректорът на колежа доц. Георги Манолов. Сградата ще се издига на терен от 4 дка на бул. „Кукленско шосе” 13 и ще включва пет големи учебни зали с по 150 места и още 8 с по 80 места, лингвистични и лабораторни кабинети, голяма библиотека, както и менза, кафене, книжарница, банков клон, търговски обекти.

Ректорът на колежа уточни, че строителството ще започне още през тази зима. Финансирането с няколко милиона лева ще се поеме изцяло от колежа, но се нуждаем и от моралната подкрепа на съответните ведомства, защото нашата голяма цел е да осигурим напълно безплатно обучение в този център за поне 100 души, каза още Манолов. Той прогнозира, че Центърът ще бъде готов до 12 месеца.

За следващата учебна година висшето училище ще стартира и обучение при преференциални условия за деца на загинали или пострадали военни при изпълнение на държавни мисии, както за такива, чиито родители са в неравностойно положение.

На 4-ти ноември колежът ще отпразнува своя 5-годишен юбилей. За празника студентите са подготвили богата тържествена програма.