психично болният мъж обикаля центъра на Пазарджик и стряска гражданите
психично болният мъж обикаля центъра на Пазарджик и стряска гражданите / netinfo
56-годишен полугол психично болен мъж, стряскащ с поведението и агресията си хора в Пазарджик, тази сутрин е задържан от полицията, след като за пореден път откраднал колело, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

След като собственикът на откраднатото двуколесно превозно средство подал сигнал, крадецът бил намерен за минути. Возел се на велосипеда, облечен само по бански.

Проверка на полицията показа, че той има и други хулигански прояви. Преди е бил арестуван за по 24 часа, след като е чупил витрини, палил е кошове за боклук, както и за кражби на колела.

По-дребните му провинения са не по-малко стряскащи – способен е да нападне човек, за да му вземе от ръцете закуската или рестото, да вдигне невъобразим скандал, ако продавач му откаже сладолед без пари. Преди дни почти се сбил с жена в павилион и не я оставил на мира, докато не изтръгнал от ръцете ѝ бутилка с безалкохолна напитка, без да плати. Опасен навик му е да ходи нощем насред шосето по оживени градски улици и булеварди.

След подобен арест са направени постъпки да бъде настанен в психиатрията в града, но експерти от здравното заведение дали становище, че не е психично болен.

В момента е задържан за 24 часа. От МВР са се свързали с близките му и с прокуратурата. Предстои настаняването му в психиатрично заведение с прокурорска заповед.