За първи път от половин век: Крумово с нов пенсионерски клуб
За първи път от половин век: Крумово с нов пенсионерски клуб / netinfo

За първи път след 50-годишно чакане, пенсионерите от село Крумово си имат свой пенсионерски клуб. Той беше открит в присъствието на десетки жители на селото.

Лентата на новата сграда прерязаха зам.-кметът на община „Родопи” Таня Бочукова и кметът на Крумово Румяна Самоковарева.

„Хората очакваха този клуб дълго време и той е важен за тях. Клубен съвет от пенсионери ще направи вътрешни правила. Той разполага с 35 места и е климатизиран.”, коментира кметът на Крумово Румяна Самоковарева.

До момента всички кметове са обещавали, че ще се строи пенсионерски клуб, но никой досега не го е изграждал. Сега това се случи с подкрепата на кмета на „Родопи” Пламен Спасов.

Село Крумово в момента наброява около 3800, като една част е възрастно население, което се нуждае от такъв клуб.

Клубът ще се отопля и поддържа за сметка на общинския бюджет през зимата. Тук самотните пенсионери, които не могат да си позволят да отопляват къщите си през най-студените месеци, ще могат да намерят топлина. Ще бъде осигурена и ежедневна преса за четене, както и телевизия.

Ще има назначен един човек на 8-часов работен ден, който да го поддържа.

Постройката от 70 квадратни метра е със социална цел. В нея хората ще могат да се събират, общуват, играят на шах и табла и да организират празници като Бабин ден и Трифон Зарезан.