За повече автобусни линии настоява кметът на „Северен”
За повече автобусни линии настоява кметът на „Северен” / Dariknews.bg
За повече автобусни линии настоява кметът на „Северен”
31090
За повече автобусни линии настоява кметът на „Северен”
  • За повече автобусни линии настоява кметът на „Северен”

Над 2000 души ползват личен и служебен транспорт или отиват пеша на работа в Индустриалната зона на „Голямоконарско шосе". Причината е липса на градски автобусни линии. Това обяви кметът на район „Северен" Ина Филипова. Тя ще настоява възможно най-скоро да бъде приета новата транспортна схема, за да бъде осигурен превоз за работниците. На последната сесия предложението не бе прието то съветниците.

Проблемът е от две години. Ина Филипова обясни, че от февруари миналата година  е изпращала официална писма до общината да се оптимизират транспортните линии, които минават от там. Областният управител е обещал съдействие по проблема, проведени са и срещи с превозвачи, които нямали против да бъдат удължени линиите, коментира кметът на район „Северен". Другото предложение е пътуващите към "Брезовско шосе" автобуси да правят поне два пъти дневно отклонение към комбинат "Юрий Гагарин", където работят няколкостотин работници.

Три джоба за автобусни спирки вече са готови на ремонтираната улица „Георги Бонев", но градският транспорт там все още не е възстановен, заяви Ина Филипова. Тя бе категорична, че комисията трябва да вземе окончателно решение, а Общинският съвет най-накрая да приеме предложението за новата транспортна схема на района. Според нея така ще се реши и проблемът с нелегалния транспорт, таксита, бусове и маршрутки, които обслужват на цената на градския./Чуйте от прикачения звуков файл/