/ ThinkStock/Getty Images
Взривяват днес комина на бившия завод за текстилна и кожарска промишленост „Пулпудева“ в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив.  Пловдивската полиция ще обезпечи обществения ред и ще гарантира безопасността на гражданите във връзка с предстоящото контролирано взривяване, уточниха оттам. 

В ОД на МВР-Пловдив е постъпило заявление от лицензирана фирма за извършване на специалните взривни работи на ул. "Владая" №3. За специалните взривни работи, които ще се извършат между 15.00 и 16.00 ч. днес е получено разрешение от Дирекция „Инспекция по труда“-Пловдив, а Община Пловдив е уведомена за предприемане на действия по компетентност.

Стомано-бетонното съоръжение с височина около 60 метра ще бъде премахнато чрез взривяване, като дейността ще се извърши по утвърден и съгласуван проект при спазване на законовите изисквания.

Във връзка с осигуряване на обществения ред и спокойствието на гражданите, както и недопускането на инциденти по време на процеса, ОД на МВР-Пловдив е предприела мерки по информиране на жителите, които живеят и работят в района, както и осигуряване на безопасен периметър по време на подготовката и непосредственото извършване на взривните работи.

От полицията съобщават, че за времето от 15.00 до 16.00 часа ще бъдат временно затворени за движение на пътни превозни средства и пешеходци улица „Владая“, в отстоянието между бул. „6-ти септември“ и ул. „Правда“ и бул. „Марица-юг“, в отстоянието от зоната зад хипермаркет „Мосю Бриколаж“ по посока кв. „Столипиново“ до ул. „Шумен“.

Движението ще се насочва по обходни маршрути, а периметърът около съоръжението ще бъде отцепено от полицейски екипи. От ОД на МВР-Пловдив приканиха хората, които живеят и работят в близост до мястото, да спазват стриктно указанията на охраняващите, с оглед гарантиране на тяхната безопасност.