Връщат убийството на Татяна Стоянова към МВР
Връщат убийството на Татяна Стоянова към МВР / netinfo
Наказателното производство за убийството на Татяна Стоянова, началник на кабинета на пазарджишкия кмет Тодор Попов, е спряно, тъй като до момента не е установена самоличността на извършителя, съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова. То не е спряно, а е върнато до МВР и неговите структури, които до съберат допълнителни данни чрез оперативно-издирвателни мероприятия.

Софийска градска прокуратура поема делото за убийството на Татяна Стоянова

Не е поставен конкретен срок. Наказателното производство ще бъде възобновно, веднага щом има нови подробности по случая, даващи основание за това, уточни Зорница Таскова. Тъй като случаят е възложен на Софийската градска прокуратура, за момента е препратен към полицията в София. По всяка вероятност обаче част от работата ще трябва да извършат служители на реда в Пазарджик.


Застреляха шефката на кабинета на пазарджишкия кмет

Татяна Стоянова беше застреляна с пет куршума пред дома си на пазарджишката ул. „Димитър Греков“ на 12 януари 2015 година. Досега е известно само това, че е стреляно с преправен пистолет. Няма официално обявена версия за мотиви. Разпитани са стотици хора, сред които кметът Тодор Попов и колеги на убитата. Събрани са много улики и доказателства, но нито едно от тях не сочи конкретен извършител.


Скоро след разследването преписката по него беше прехвърлена от Окръжната прокуратура в Пазарджик към Софийска градска. След няколко удължавания на срока за приключване напредък по случая все още няма.