/ dariknews.archive
Районната лекарска колегия в Пловдив ще връчи наградите „Лекар на годината 2017” тази вечер на специална церемония. Призът за мениджър на лечебно заведение за 2017 г. ще получи  управителят на УМБАЛ „Каспела” доцент Илиан Дойков, а за активен принос в специалността „Съдебна медицина” - доцент Светлозар Спасов от катедрата по „Съдебна медицина” в МУ.
 
Отличени от колегията на регионално ниво са още д-р Недялка  Стефанова – завеждащ детското отделение в МБАЛ Асеновград, д-р Добрин Кръстев  – началник на АГ отделението в МБАЛ-Първомай, д-р Иво Кехайов от клиниката по неврохирургия на УМБАЛ „Свети Георги”, д-р Красимира Станева от хирургично отделение на МБАЛ „Еврохоспитал”, д-р Цветан  Петров от МБАЛ Карлово, общопрактикуващите лекари д-р Александър Калайджиев – от Пловдив и д-р Иван  Горев – от Куклен.
 
Награждават трима хасковски лекари

Д-р Неделя Щонова ще вземе награда за предаването „Духът на здравето”. 
 
За престижното отличие на национално ниво са номинирани трима лекари. Д-р Светлана Бачурска, началник на отделението по клинична патология в КОЦ-Пловдив и асистент в катедра „Обща и клинична патология” в МУ e предложена за наградата в категорията „Ти си нашето бъдеще”.  Отличен лекар за 2017 от БЛС e и завеждащият отделението по съдова хирургия в МБАЛ „Света Каридад” д-р Георги Сакакушев, а за активен принос в специалността хирургия е номиниран шефът на Клиниката по хирургия в УМБАЛ „Каспела” професор Росен Димов.
 
Националните награди ще бъдат раздадени в София в Деня на българския лекар, който се чества традиционно на 19 октомври, празник на Свети Иван Рилски Чудотворец.