Военнослужещи от Сухопътните войски и Военновъздушните сили продължават да оказват помощ в преодоляването на последиците от наводненията в община Карлово, съобщиха от Министерство на отбраната.

Служители на Националното тол управление продължават да помагат в Карловско (СНИМКИ)

64 души с пет единици техника
от 61-ва Стрямска механизирана бригада техника помагат в разчистването в салата Слатина и Каравелово. В село Богдан действат 38 човека от двете авиационни бази - в Граф Игнатиево и Крумово.

Паралелно с това група военнослужещи се включи в доставянето на вода в болницата, детски градини и ясли в Карлово. Военнослужещи оказаха съдействие и за разтоварване на одеяла и консумативи в Центъра на Българския червен кръст в града.

Министерство на отбраната

Междувременно около 40 служители на Националното тол управление и на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) продължават пети ден да помагат на жителите от селата Богдан, Каравелово и Слатина.

В отстраняването на последиците от бедствието участва и специализирана техника на пътноподдържащите фирми, съобщиха от АПИ.

Вътрешният министър отново отива в района на наводненията в Карловско

Целта е колкото се може по-бързо да бъдат разчистени домовете, дворовете и улиците в населените места от натрупаната земна и кална маса и свлечения дървен материал от проливните валежи и придошлите води на река Стряма.

Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще бъде отново в района на наводненията.