Около 40 служители на Националното тол управление и на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) продължават пети ден да помагат на жителите от селата Богдан, Каравелово и Слатина в община Карлово в разчистването на щетите от проливните дъждове и наводненията.

АПИ

В отстраняването на последиците от бедствието участва и специализирана техника на пътноподдържащите фирми, съобщиха от АПИ.

Целта е колкото се може по-бързо да бъдат разчистени домовете, дворовете и улиците в населените места от натрупаната земна и кална маса и свлечения дървен материал от проливните валежи и придошлите води на река Стряма.

Вътрешният министър отново отива в района на наводненията в Карловско

Междувременно вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще бъде отново в района на наводненията. Това съобщиха от МВР.

АПИ

Посещението е в контекста на започналата проверка за евентуално извършена незаконна сеч, както и на продължаващите възстановителни работи, създадената организация за охрана на обществения ред и имуществото на жителите.

АПИ

В проверката ще участват още заместник-министър на земеделието Валентин Чамбов, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Стоян Тошев и директорът на Южно Централно държавно предприятие.

АПИ

В четвъртък бе разпоредено служители на Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" да дежурят в населените места, пострадали от наводненията. Действията им ще са насочени към опазване на обществения ред и охрана на имуществото на жителите в района.

АПИ

Според предварително утвърдения план, екипите ще пристигнат в 14:00 часа пред РПУ-Карлово, откъдето ще бъдат разпределени и ще поемат задачите си. 

Междувременно служебният министър на земеделието Явор Гечев обяви, че се спира сечта във водосбора на пострадалите села, докато започналата там проверка не установи дали дейността е била изцяло законна