/ Снимка: Дарик, архив
Не е отминала опасността от образуване на свлачища и срутища по пътя Асеновград-Смолян, предупреждават от Областно пътно управление-Пловдив. Същото важи и за пътя Кричим-Девин. Призовават се водачите да управляват колите с повишено вничание и съобразена скорост.  
 
Пропадна част от пътя Югово-Лъки, свлачището над Асеновград се увеличава

Пътното платно на част от пътя Югово-Лъки е пропаднало, движението се извършва само в едната лента. Трафикът в компрометирания участък се регулира с пътни знаци. Срокът на временното ограничение е до 3 август. Свлачище има и на пътя Асеновград-Лясково, малко преди Асенова крепост. Мястото е обезопасено със сигнални ленти и метални стоманени пана. Контрол за преминаване на колите оказват и органи на Пътна помощ.
 
Опасност от падащи камъни има по пътищата Асеновград-Смолян, Белица-Загражден, Кричим-Девин, Югово-Лъки и Троян-Кърнаре.
 
Частично бедствено положение обяви община Асеновград

Остава забранено движението за моторни превозни средства с височина над 4 метра през тунелите по пътя Асеновград-Нареченски бани. Поради ремонтни дейности до 15 юли движението по пътя Пловдив-Асеновград ще продължи да се извършва двупосочно в едното платно.
 
Трафикът на територията на Пловдив е интензивен към този час на деня. Затруднено е движението по булевардите „Цар Борис III Обединител“, „Христо Ботев“, „Шести септември“, „Васил Априлов“ и „България“, както и по входно-изходните артерии на града. Засилен е трафикът и по автомагистрала „Тракия“.