Венцислав Каймаканов ще популяризира енергоспестяващите технологии
Венцислав Каймаканов ще популяризира енергоспестяващите технологии / netinfo

Използването на енергоспестяващи технологии и реализирането на екологични проекти са част от управленската програма на независимият кандидат за кмет на Пловдив Венцислав Каймаканов. Той каза пред Дарик, че екипът му ще популяризира водещият европейски опит при изграждането на модерна жилищна среда. Каймаканов участва в представянето на програмата ”Интелигентната енергия” и се запозна с проекта ”Пасивната къща” на проф. Волфганг Кюнел, който е насочен към разработване и прилагане на енергоспестяващи технологии.

”Пасивната” къща е сграда, в която може да се поддържат благоприятни температури за живеене без използването на отоплителни или охладителни уреди. Такъв тип сграда се затопля и охлажда сама, и от тук идва названието ”пасивна”. Това означава, че общата консумация на енергия при такива постройки е по-ниска от енeргията, използвана за домакински нужди и топла вода.

Идеята на Венцислав Каймаканов да организира подобни срещи дава съвсем конкретни резултати, убеден е д-р Иво Костов - експерт по европейски проекти, който също присъства на срещата. Според него верният път е именно представянето на новите технологии и подпомагане на бизнеса, който иска да развие градовете.

Венцислав Каймаканов със сигурност ще спечели гласовете на много хора, които имат европейско мислене и разбиране за важността на екологичните проблеми, сподели лидерът на Обединен блок на труда проф. Кръстьо Петков, който вече обяви официално решението на партията си да го подкрепи на предстоящите избори.