/ iStock/Getty Images
В навечерието на Коледните и Новогодишни празници малчуганите от вокално студио "Синтез" към пловдивския общински детски комплекс (ОДК) направиха прекрасен жест към възпитаниците на ДГ "Мирослава", съобщиха от Община Пловдив.

Те посетиха дечицата, за да им подарят лично комплект книги събрани в рамките на инициативата на ОДК "Подари любима книга, създай вълшебно коледно преживяване".

Събират средства за педиатрично отделение в пловдивска болница (ВИДЕО)

"Надявам се много да ти хареса тази книжка, защото тя е път към нови приключения", "Нека всеки ден бъде за теб като една красива приказка с много игри и забавни моменти", "...нека книгите те отвеждат на чудни места и нека те срещат с приказни герои, нека ти помогнат да изживееш пълноценно твоето вълшебно детство".

Това бяха само някои от посланията, които децата бяха изписали в книжките за своите приятели. Кампанията се проведе от 6 до 9 декември, в рамките на които бяха събрани 570 книги.

Всички те ще бъдат дарени на детските градини, началните и основните училища в града за обогатяване на библиотечния им фонд. "Щастливи сме от това, което направихме в рамките на инициативата и съм убедена, че ще подарим усмивки на много деца.

Книгата е един от най-добрите подаръци за всяко дете, защото е способна да го пренесе в непознати и магични светове. Вярвам, че с този жест ще подарим на малчуганите едно вълшебно коледно преживяване", коментира директорът на общинския детски комплекс Озден Мурадова.
БТА