Грейнаха светлините на коледната украса на пл. "Стефан Стамболов" и Главната улица, а фойерверките, които озариха небето, поставиха началото на честванията за едни от най-чаканите и любими семейни празници - Рождество Христово, съобщиха от Общината.

Община Пловдив

Кметът Здравко Димитров даде старта по време на тържеството пред Коледното дърво до общината. На сцената любими песни изпълниха Хорът на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ към ЦПЛР-ОДК с диригент Милка Толедова; Вокална група МАГИЯ от „Арт Войс Център“ с ръководител Румяна Иванова.

Община Пловдив

„Запалването на светлините на Коледното дърво е един красив момент, който се превърна в традиция за Пловдив, очаквана с нетърпение от децата. Коледа е времето на добрите пожелания, защото тя носи усещането за нещо свидно и мило, за семеен уют и топлина.

Община Пловдив

Време, когато целият свят грее с милиони светлини. Коледа носи усещане за надежда и ново начало. Надявам се Новата година да бъде по-добра за всички нас“, каза кметът Димитров.

Община Пловдив

Пловдивската елха е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета и отново изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в Раковски. Пловдивската елха тежи около 1 тон, а заедно с украсата - 1.5 тона.

Община Пловдив

Празнична програма с музика, песни и танци ще има на 24, 25 и 26 декември, когато на откритата сцена пред общината по традиция ще се изявят талантливи пловдивски деца.

Община Пловдив

За първи път ще има и специален кът, изработен от възпитаниците на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив, където всички желаещи – малки и големи, могат да си направят снимки за спомен сред красивата празнична украса, и разбира се с Добрия старец.

Община Пловдив

Красивият декор е с елхички, ангели и снежни човеци, в които има специални места за желаещите да се фотографират с лицето си в празнична атмосфера. Празнично ще бъдат украсени още много любими за пловдивчани места.

Община Пловдив

Фондация „Пловдив 2019“ се погрижи отново за украсата на Римски стадион и Малката главна, парковете по райони също светват с украса и празнична програма, организирана от кметствата.

Община Пловдив

За поредна година екипът на Общински институт „Старинен Пловдив” отправя покана към пловдивчани за празника „Светлина и надежда в Стария град“. Той отново ще събере представители на различните етноси, приятели и партньори, за да запалят заедно светлините на живото коледно дърво, на площад „Атанас Кръстев” - Лапидариум.

Община Пловдив

Тазгодишното издание на празника представя екстериорна изложба „Старият град в четири сезона” на фотографа Димитра Лефтерова; фотокътове в дворовете на къщата на д-р Стоян Чомаков - постоянна експозиция на Златю Бояджиев, Балабанова къща и къща Хиндлиян); изложба с творби на ученици от паралелките по изобразително изкуство на СУ „Св. св. Кирил и Методий” - по повод 50-тата годишнина от основаването на училището, коледна изложба и концерт на студенти от АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“- Пловдив в ново реставрираната къща на „Верен Стамболян“.

Запалването на светлините в Стария град е днес в 17:00 часа на площад „Атанас Кръстев” - Лапидариум.