/ iStock/Getty Images
Капиталовата програма на Община Пловдив за 2022 година ще бъде в рамките на 50 милиона лева. С тях ще бъдат ремонтирани големите булеварди, ще се изградят две нови детски градини и ще се проектират нови пътни връзки. Това каза пред журналисти заместник-кметът по строителство и инвестиции Пламен Райчев. 

В нея са включени строителството на две детски градини в "Северен" и "Южен", ремонт на "Голямоконарско шосе", първият етап от основния ремонт на "Рогошко шосе" в участъка от моста "Адата" до границите с Община "Марица". Рогошко шосе ще се реконструира на етапи, като цялата стойност на проекта е 16 милиона лева, обясни Райчев. Той добави, че в момента се проектира изграждане на нова пътна връзка на бул. "Санкт Петербург" със пътна връзка "Скобелева майка" на стойност около 10 милиона лева, която ще се изпълни изцяло с бюджетни средства. Ще бъдат изградени две платна по три ленти, газификация, водопроводи, улично осветление.

Започва строителството на две нови детски градини в Пловдив

Пламен Райчев съобщи също, че общината е изпратила писмо до фирмата изпълнител на строителството на басейн "Младост", за да отговори дали ще може да изгради съоръжението със средствата, заложени в офертата на обществената поръчка при растящите цени на строителните материали. "Търсим варианти чрез директно финансиране на Министерството на младежта и спорта", уточни той.

Подготвят се няколко обществени поръчки - за подлеза под Водната палата и ул. "Хаджи Димитър", почти на финал е процедурата по отчуждаване на имоти по ул. "Царевец".
 
БТА