В началото на март започва строежът на ул.“Проф. Цветан Лазаров“
В началото на март започва строежът на ул.“Проф. Цветан Лазаров“ / Дарик радио

Строителството на продължението на ул. „Проф. Цветан Лазаров“, която ще свързва район „Тракия“ с бул. „Санкт Петербург“, ще започне на 1-ви март тази година, съобщи кметът Иван Тотев.

Работата по пътната отсечка трябваше да започне преди няколко месеца, но местната администрация реши да промени проекта, за да се избегне изсичането на около 500 дървета.

„Решихме да стесним улицата и вместо с 4 ленти, тя да бъде само с 2, като по този начин ще спасим поне 350 дървета“, обясни кметът Иван Тотев.

Проектът включва изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалеи, паркинги към пътното платно, поставяне на вертикална сигнализация, хоризонтална маркировка, изграждане на достъпна среда за хора с увреждания. Ще бъдат изградени още нова водопроводна и канализационна мрежа с прилежащи връзки, шахти  и отводняване на пътното платно, ново улично осветление, пешеходна светофарна уредба.

Парите за изграждане на улицата, които са в размер на около 3 млн. лева, бяха прехвърлени целево в бюджета за 2016-та година, като се очаква с промяна на проекта да бъдат спестени около 1 млн.лева.