В КАТ още нямат фишове за глоби на пътя
В КАТ още нямат фишове за глоби на пътя / netinfo
Службите на КАТ в Пловдив иПазарджик не разполагат с новите фишове, с които от днес глобите за по-дребни нарушения на Закона по пътищата трябва да бъдат налагани на място.

Очакваме най-късно утре новите бланки да пристигнат, съобщи главен инспектор началникът на Пътна полиция в Пазарджик Стефан Божилов. В Пловдив също не разполагат с фишове, признаха от пресцентъра на полицията. Те вече трябваше да са раздадени на автоконтрольорите, които за по-леки нарушения от днес могат да събират глобите директно на пътя.

Този начин на работа на практика е възстановяване на глобите с фиш, коментира промяната гл. исп. Стефан Божилов. Нововъдението е вид опростено административно производство срещу нарушителите на пътя и според шефа на КАТ в Пазарджик няма да провокира корупция. Той се мотивира със засиления вътрешен контрол в системата.

Със сигурност ще се налагат глоби и за мръсни коли, а санкциите за това са ясно очертани. На място шофьорите могат да бъдат глобени още за преминава на червено, за липса на предпазен колан и за говорене по мобилен телефон.