/ DarikNews
Служители на ДАНС са били на проверка в пловдивското основно училище "Петър Берон", за да видят дали училището разполага с план за действие срещу тероризъм. Това съобщи за DаrikNews директорът на училището Стефан Кичуков.

Той посочи, че е знаел за проверката още преди седмица и тя няма общо с обвиненията, които бяха отправени срещу него от страна на Синдкикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

ДАНС влезе в пловдивско училище


"Още в началото на учебната година от ДАНС и МВР ни бяха събрали, за да ни информират, че трябва да имаме такъв план", обясни Кючуков. 

Припомняме, че тази сутрин репортер на DаrikNews разбра, че в училището са влезли агенти, които са се легитимирали пред охраната и са отишли в кабинета на директора. 

Ден по-рано пък срещу Стефан Кичуков бяха отправени обвинения от страна на настоящи и бивши служители на училището на нарочна пресконференция на КТ "Подкрепа".

Там те обявиха, че шефът на училището ги притискал да напускат, а ръководството на синдиката в Пловдив обяви, че е сезирало прокуратурата и МОН за случая и за финансови злоупотреби от страна на директора.   

Вижте повече в сигнала на Синдикат "Образование": 

Синдикат

Синдикат

Синдикат

Синдикат

В същото време родители и учители застанаха в защита на директора Стефан Кичуков с декларации и подписки.