Ученици от 20 училища се събират в Пловдив, за да търсят възможности за благотворителност
Ученици от 20 училища се събират в Пловдив, за да търсят възможности за благотворителност / dariknews.bg/архив

Екипите от 20 училища в цялата страна се срещат днес в Пловдив, за да дискутират настоящи и бъдещи възможности за реализиране на благотворителни дейности от ученици.

Срещата се организира от Фондация „Национален алианс за работа с доброволци” /НАРД/, като част от заключителните дейности по проект „Училището – зона за филантропия”, финансиран от ФМЕИП и ще се проведе в хотел Лайпциг от 11.00 до 16.00 часа.

По време на срещата ще бъдат представени, реализираните от училищата от цялата страна каузи. Техният брой надхвърля 60, а областите, в които младежите полагат доброволен труд са: екология, социална работа с деца и възрастни, култура и други.

Очаква се представителите на училищата от Айтос, Бургас, Варна, Враца, Велико Търново, Димитровград, Добрич, Златица, Кубрат, Кула, Пазарджик, Пещера, Попово, Севлиево, Свищов, Сопот, Смолян, София и Хасково да дискутират начините за създаването на дългосрочни и ефективни училищни политики за развитие на филантропията и доброволчеството.

По време на целия проект, екипът на НАРД реализира 10 мащабни национални обучения за педагогическите екипи и учениците и успя да обучи над 240 доброволци за работа по филантропски каузи и реализиране на благотворителни дейности.

Повече информация за проекта, може да откриете на www.schoolwithcause.com