/ iStock/Getty Images
Задържаният за убийството на мъжа е осъждан 9 пъти
В Първомай убиха 33-годишен мъж. Той е бил намушкан няколко пъти с нож в апартамента на задържания за престъплението, това уточни зам.-директорът на ОД на МВР Пловдив комисар Васил Костадинов.

Полицията в Пловдив вече задържа извършителя на убийство, съобщи окръжният прокурор в града Ваня Христева.

По думите на заместник-директора на ОД на МВР - Пловдив комисар Васил Костадинов извършителят е задържан от полицията за срок на 24 часа, предстои да бъде внесено искане за мярка "задържане под стража" пред Окръжен съд - Пловдив.

Престъплението е резултат на възникнал спонтанно битов инцидент между лица, които са се познавали и са били в компания. Костадинов уточни, че след спора възниква саморазправа, вследствие на което пострадалият е бил намушкан няколко пъти с нож в областта на корема.

Извършителят е познат на органите на полицията. Той е осъждан е общо 9 пъти, като повечето деяния са престъпление против собствеността - кражби, но има и за причиняване на средна телесна повреда, допълни Костадинов. Има една изтърпяна присъда за доста дълго време през 90-те години, добави заместник-главният прокурор Гавраил Гавраилов. Убийството е извършено в дома на извършителя в Първомай, като той и жертвата са били в приятелски отношения и според Костадинов най-вероятно е имало употреба на алкохол.

По думите на Гавраилов, след нанасяне на ударите с нож, пострадалият се опитал да напусне къщата, но е бил подгонен от извършителя по улицата и настигнат след около 50 метра, където е съборен и където е починал.

Извършителят е задържан за 24 часа, като по-късно ще му бъде повдигнато обвинение за извършено умишлено убийство с искане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Намерено е оръдието на престъплението. Установени са свидетели, които се разпитват в момента, каза още Гавраилов.

 
БТА