/ DarikNews,bg
24-годишният Румен Александров, който уби бившия мъж на жена си Митко Ангелов в навечерието на Коледа в Столипиново, ще прекара новогодишните празници на свобода. Апелативният съд в Пловдив потвърди паричната гаранция от 5000 лв., която определиха окръжните магистрати на 23 декември спрямо убиеца. 

Убиецът от Столипиново, строителен бизнесмен и лихвар от Пловдив искат на свобода

Убийството беше извършено на 21 декември по обяд на ул. "Батак" в Столипиново. Тогава 26-годишният Митко и Румен се сдърпали на улицата заради жената на Румен, която преди това живеела на семейни начала с Митко. Кавгата прераснала в сбиване, а в разгара на боя Митко извадил 10-сантиметрово ножче и започнал да мушка с него Румен. Нанесъл му прободни рани в гърдите, лявата ръка, коляното, закачил дори лявото му ухо. 

По-младият мъж успял да се откопчи и отишъл до колата си, откъдето взел 30-сантиметров нож. После подгонил с ножа Митко по улицата. Беглецът обаче се спънал в една сергия и паднал на земята, а Румен го ударил с ножа отзад във врата. От раната Митко починал на място. 

Убийство в "Столипиново" след скандал

Днес в съдебната зала Румен дойде превързан и заобиколен от близките си. Той отказа да бъде сниман в залата, но адвокатът му - Красимир Елдъров, помоли да му разрешат да седне, тъй като все още чувствал слабост заради нараняванията си. 

DarikNews,bg

Пред съда прокурорът от Апелативна прокуратура Иван Перпелов представи протоколи от разпитите на петима свидетели, в подкрепа на протеста на прокуратурата срещу постановената парична гаранция от Окръжния съд.

Перпелов предаде на съда и протокол от предишно провинение на Румен през август. Тогава той нападнал на улицата в Столипиново друг мъж и пристигналите на място полицаи му съставили предупредителен протокол. 

Според обвинителя, има реална опасност Александров да се укрие, тъй като след смъртоносния удар спрямо Митко Ангелов, избягал от местопрестъплението. Перпелов се опита да обори тезата на защитата за действия при самозащита, като изтъкна, че убитият бил в безпомощно състояние, преди смъртоносния удар. 

Жена е в основата на убийството в Столипиново

Според адвокат Елдъров, обаче не съществува опасност Румен да се укрие. Той представи и постановление на наблюдаващия делото прокурор за ограничение Александров да напуска страната. 

Защитникът посочи, че с показанията на свидетелите прокуратурата се опитва да запълни съществени празноти по досъдебното производство и се опитва да изнамери лоши характеристични данни за клиента му.

Топ юристът настоя, че убийството е извършено при самозащита и изтъкна, че на Румен сананесени поне две средни телесни повреди - намушкването в гърдите и в лявата ръка, както и порезните рани по коляното и лицето. "Вчера са свалили конците от раната в гръдната кухина, има рани по ръката и коляното. Колко време да чака, да го убие ли?", запита в залата адвокатът. 

DarikNews,bg

Той посочи, че в момента клиентът му има нужда от ежедневна медицинска помощ за смяна на превръзките и поиска да бъде оставенпод парична гаранция. В последната си дума Румен също поиска да остане  на свобода. 

Второ сбиване в Столипиново, мъж удари друг с брадва в главата

В крайна сметка съдът потвърди определението на окръжните магистрати. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

В залата днес обаче, присъстваше братът на убития Митко. Той разказа, че си дошъл от Германия след смъртта на брат си и беше категоричен, че ще направи всичко възможно истината за убийството да излезе наяве. 

DarikNews,bg