/ Дарик архив
Разследват блудство на непълнолетни с по-малко момче в пловдивско село
100863
Разследват блудство на непълнолетни с по-малко момче в пловдивско село
  • Разследват блудство на непълнолетни с по-малко момче в пловдивско село
Все още не е ясно имало ли е охрана в основното училище в пловдивското село Песнопой и какво e правела в момента на блудството на тримата тийнейджъри роми над 12-годишното момче. Това съобщи пред Дарик директорът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков. Според запознати в училището няма и назначен психолог.
 
Грозната гавра се разиграла в изоставена външна тоалетна в двора на училището. Случайно минаваща жена е видяла какво се случва и е успяла да измъкне момчето, а след това е сигнализирала на родителите му. Те съобщили в полицията. Ето какво каза ст. комисар Атанас Илков.
 
Жители на Песнопой разказват, че това не е първият случай, в който по-големите момчета са се възползвали от своя съученик. Директорът на училището Георги Тричков отказа да съобщи подробности по неприятния инцидент. По думите му все още не сигурно дали става дума точно за блудство.
 
Припомням, че районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за случай с блудство с 12-годишен, като извършителите са три момчета - две на 13 и едно на 14 години. Момчето е било насилено във външна тоалетна на училището в калояновското село Песнопой. Тримата насилници са от ромски произход, а жертвата - от български.
 
За случая е уведомен инспектор от Детска педагогическа стая при РУ на МВР-Хисаря, който е провел беседи с трите деца, извършили блудствените действия, както и с пострадалото момче. По делото се извършват процесуално-следствени действия. Срокът на приключване на досъдебното производство е двумесечен.