/ iStock/Getty Images
Двата фолклорни ансамбъла "Тракия" и "Странджа" излизат на 28 юли с общ концерт на сцената на Летния театър на Бунарджика в Пловдив. Името на спектакъла е "Път през Тракия", съобщиха от културния отдел на Общината.

Сълзи и усмивки на наградите на ,,БГ радио“ (СНИМКИ и ВИДЕО)

Обединяването на двата професионални ансамбъла дава възможност за представянето на богата, жанрово разнообразна и многостилова програма, в която са включени произведения на доайените на българското фолклорно изкуство и на млади и съвременни автори.

Публиката ще може да се наслади на програмата от произведения на българското фолклорно ансамблово изкуство, съчетаваща фолклорното наследство на България, традициите и актуалното му развитие.

Ансамбъл "Тракия" - Пловдив е основан през 1974 г. от проф. Кирил Дженев и се развива през годините с помощта на най-големите автори в областта на фолклора. Изпълнителите са завършили Националните училища по изкуства като Хореографското училище в София, Музикалните училища в Котел, Широка лъка, Бургас, Плевен, Русе и други.

В Пловдив представят филм за Поморийското езеро

Професионален фолклорен ансамбъл "Странджа" е създаден през 1965 година с цел издирване, съхранение, обработка и популяризиране на музикалния, песенен, танцов и словесен фолклор от Югоизточна България.

В репертоара му присъстват танци и песни от всички етнографски области, които разкриват огромното фолклорно богатство на България.