Тотев и художниците изгониха журналистите от „тайната“ си среща
Тотев и художниците изгониха журналистите от „тайната“ си среща / снимка : Димитър Владимиров/архив

Кметът на Пловдив Иван Тотев и председателят на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева изгониха пловдивските журналисти от днешната си среща.

С репликата : К‘во правят журналистите тук“, кметът Иван Тотев пристигна с 10 минутно закъснение и видимо раздразнен от присъствието на медиите. „Не знам кой ви е поканил тук, няма да даваме изявления“, каза още той на влизане в сградата на художествената галерия на ул. „Гладстон“, чиято съдба трябваше да се обсъжда днес.

Председателят на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева също изрази недоумение от присъствието на медиите на срещата, която е трябвало да бъде тайна.

„Не сме ви канили тук, моля ви, имаме нужда от спокойствие“, обърна се тя към журналистите и влезе с бързи стъпки в галерията.

Миналата седмица част от общинските съветници от управляващото мнозинство се подиграха жестоко с Дружеството на пловдивските художници, като си тръгнаха от сесията на местния парламент по-рано, възпрепятствайки гласуването на точка, която щеше да даде сградата на „Гладстон“ на творците за 10 години.