съд
съд / Thinkstock/Getty Images
полицейска контрабанда
93886
полицейска контрабанда
  • полицейска контрабанда
Двамата полицаи, откраднали контрабандни цигари от трафиканта, който ги пренасял, остават в ареста за постоянно. Това реши Пловдивският окръжен съд. Разузнавачът от сектор „Криминална полиция“ Петър Атанасов и колегата му от сектор „Охранителна полиция“ Стефан Модев бяха арестувани в събота, след наблюдение от дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР и събиране на достатъчно доказателства. 

На 27 май 2017 г. в района на бул. „Кукленско шосе“ в Пловдив двамата полицаи чрез употреба на сила и заплашване – поставяне на белезници, нанасяне на удари и връзване с т.нар. „свинска опашка“, са отнели от български гражданин микробус „Фолксваген“, натоварен със 75 мастербокса цигари без бандерол, както и мобилен телефон.

До момента са извършени множество разпити на свидетели, обиски, огледи и експертизи, открити са откраднатият микробус и част от кашоните с цигари. За престъплението, за което е предявено обвинението, по закон е предвидено наказание “лишаване от свобода” от 5 до 15 г. и възможност за конфискуване на половината от имуществото, съобщи обвинителят Анна Викова.

Защитата на двамата служители на МВР ще обжалва днешното решение на магистратите на 20-ти юни пред Апелативен съд, уточни адвокат Зоя Тошкова. 

Чуйте и от приложеното аудио.