Ромите биячи пред Районния съд
Ромите биячи пред Районния съд / снимка: Кирил Кирилов
Свидетели: Ромите биячи скачаха върху главата на поваления рейнджър
100237
Свидетели: Ромите биячи скачаха върху главата на поваления рейнджър
  • Свидетели: Ромите биячи скачаха върху главата на поваления рейнджър
Братята Борис и Асен Пакетови остават за постоянно в ареста, реши Районен съд – Пловдив. Според магистратите няма съмнения от събраните доказателства, че те са автори на деянието и са отговорни за причинената средна телесна повреда на военнослужещия Валентин Димов във Войводиново на Богоявление.
 
Според съда има свидетели, които са видели всичко. Слизането на Димов от колата е било, за да отправи забележка за неправилно пресичане, като подчертал, че само бързата реакция и добрите спирачки са предотвратили произшествие. Един от двамата хваща якето му, намята го на главата му и започват да нанасят ударите.
 
Според адвоката на двамата младежи Красимир Баков обаче пръв е посегнал ефрейтор Димов.
 
Свидетелските показания твърдят, че потърпевшият паднал на платното и двамата братя започват да го ритат със засилване. Намесилите се граждани не са могли да предотвратят побоя. Имало е момент, в който Димов е успял да се изправи, но отново е бил повален. Свидетели твърдят, че ромите са му скачали на главата.
 
В залата бяха бащата и сестрата на двамата младежи, които първоначално обещаха да говорят пред медиите, но впоследствие се отказаха.
 
Доколкото бяха адекватни, биячите са разкаяха за инцидента. Искам да изляза от тук и да нямам повече работа с такива неща, каза Борис. Асен заяви следното: „Направихме беля, досега не сме правили такива неща. Искам да сме свободни, както беше”.
 
Според съдия Иван Минчев има опасност двамата да се укрият и да извършат друго престъпление, затова остават зад решетките. Мярката може да бъде обжалвана пред Окръжен съд.