С временния водопровод ще бъде възстановено на 100% водоснабдяването
Кметът на община Карлово и председател на общинския Кризисен щаб д-р Емил Кабаиванов се срещна на 27 септември с Ангел Стоев, областен управител на Област Пловдив.

46 семейства от пострадалите в Карловско искат да бъдат настанени във фургони

На срещата, в която участва и управителят на ВиК-Пловдив инж. Огнян Кулишев, бе обсъдено възстановяването на водоснабдяването в пострадалите от бедствието карловски села Богдан, Каравелово и Слатина.

Взето е решение Общината да поеме аварийния ремонт на водопровода, тъй като ВиК-Пловдив няма техническия капацитет да го изпълни.

Община Карлово

Дружеството поддържа само аварийни екипи и малогабаритна техника и настоящата авария е над възможности им. Средствата ще бъдат осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет и се очаква задачата да бъде изпълнена в рамките на месец.

С временния водопровод ще бъде възстановено на 100% водоснабдяването в Богдан, Каравелово и Слатина. След това ще започне проектиране и изграждане на изцяло нова водопреносна мрежа в трите села.

След потопа в Карловско: Настаняват първите бедстващи семейства във фургони

Поставен бе и въпросът за разчистването на коритото на река Стряма, което е държавна собственост. Областният управител е разпоредил да започне изваждането и транспортирането на довлечените от бедствието дървета.