Увеличава се броят на семействата, които няма къде да живеят през зимата
Студеното време изправя жителите на пострадалите от наводненията села в Карлово пред още по-големи изпитания. Увеличава се броят на семействата, които няма къде да живеят през зимата. 46 семейства от пострадалите в Богдан, Каравелово и Слатина искат да бъдат настанени от община Карлово във фургони. Окончателният брой на семействата ще стане ясен до 28 септември, предаде БНТ.

В Каравелово инфраструктурата още не е регулирана, големи багери и тежки машини се опивтат да прокарат трасета, за да възстановят улиците. Повечето къщи остават необитаеми. Досега 26 семейства от Богдан, 12 от Слатина и 8 от Каравелово са поискали да бъдат подсигурени с фургони, защото няма къде да прекарат зимните месеци.

След потопа в Карловско: Настаняват първите бедстващи семейства във фургони

Електричеството е напълно възстановено, но остава проблемът с водата. Според специалисти от кризисния щаб в трите наводнени села ще трябва да бъдат изградени нови 8 км водопровод, като финансирането ще бъде осигурено от доброволни помощи.

До края на септември кметовете на селата трябва да посочат терените и предварителната подготовка за монтиране на жилищните контейнери. Те ще бъдат оборудвани с всичко необходимо - легла, завивки, шкафове и котлони и конвектори за отопление. Настаняването се очаква да стане в периода от 3-ти до 7-ми октомври.

Военнослужещи продължават да разчистват след наводнението в Карловско (СНИМКИ)

До 30 септември ще стане ясно и колко къщи ще трябва да бъдат съборени.
БНТ