Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания в Смолян
Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания в Смолян / netinfo
След един месец престой в клиниката по „Детска психиатрия“ в Александровска болница в София, 16-годишният Махмуд, който нападна и наби възпитателка с лопата, отново се върна в Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания в Смолян.

Младежът бе настанен от съда в психиатрията, за да му бъде извършена психиатрична експертиза, която да покаже дали страда от психическо заболяване.

16-годишен нападна с лопата възпитателка в Смолян

„Махмуд е настанен в центъра със съдебно решение. В момента делото продължава. Назначени са няколко експертизи - на Махмуд и на останалите деца, които са свидетели на агресивните му действия, както и експертиза на пострадалата. Веднага, щом всички те са готови, водещият разследването полицай ще докладва и вече ще преценим как ще се процедира за напред“, коментира наблюдаващият делото прокурор Таня Найденова.

Проговори възпитателката, която бе нападната с лопата, младежът отново е задържан

От Районна прокуратура-Смолян уточниха, че младежът на този етап ще е в качеството си на обвиняем.

16-годишния младеж нападна възпитателка с лопата в центъра в края на септември, като в следствие на боя 60-годишната жена бе настанена в болница. В последствие стана ясно, че и друг път е проявявал агресия. В центъра трудно могат да намерят персонал, а пострадалата също напусна работа.