катастрофа
катастрофа / petel.bg
Пияни и дрогирани шофьори са заловени през уикенда

69-годишна жена е с опасност за живота след като била блъсната от движещ се на заден ход лек автомобил “Опел”. Произшествието настъпило в петък, около 17:00 часа, на бул. “България” в Асеновград. Колата управлявал 38-годишен мъж, чиято алкохолна проба е отрицателна. И двамата участници са асеновградчани.


Валяк падна от ремарке в движение и удари бус

Двама пешеходци са в тежко състояние след пътен инцидент между Асеновград и Пловдив. Сигналът е подаден в неделния ден, около 15:00 часа. По предварителни данни, 60-годишен мъж и 57-годишна жена били блъснати от лек автомобил “Форд”, докато пресичали пътното платно в района на 16-ти километър. Пострадалите, които са жители на столицата, са настанени в болница с опасност за живота. 45-годишната шофьорка на колата е тествана с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. Причините и обстоятелствата, довели до инцидента, се изясняват от разследващ полицай в Първо РУ.


8 пияни и трима дрогирани шофьори са били задържани при проверки на "Пътна полиция" през уикенда в Пловдивска област.

В участъка между Пирдоп и Клисура карловски полицаи установили, че 43-годишен мъж от Стамболийски управлявал лек автомобил “Мерцедес” с 2,65 промила. В Пловдив, на ул. “Димитър Талев”, с 2,91 промила бил хванат 22-годишен водач на товарен автомобил “Форд” от Марково. Негов 61-годишен съсед се бил качил в джипа си “БМВ” също след употреба на алкохол – 2,19 промила, и на бул. “Христо Ботев” предизвикал катастрофа с материални щети, блъскайки отзад лек автомобил “Форд”. С над два промила алкохол в кръвта бил и 27-годишен пловдивчанин, засечен зад волана на лек автомобил “Фиат” на кръстовището между бул. “Цариградско шосе” и ул. “Удроу Уилсън”.

62-годишна жена загина в тежка катастрофа край Пловдив

И в Асеновград служителите на реда хванали трима водачи на леки автомобили, които били под въздействието на спиртни напитки. 42-годишен се бил качил във “Фолксваген” с 2 промила, 64-годишен управлявал “Пежо” с 1,84 промила, а 54-годишен бил във “ВАЗ” с 1,77 промила.

Колегите им от Първомай пък се отзовали на сигнал, че на ул. “Орфей” лек автомобил “БМВ” се блъснал последователно в паркирано “Ауди” и в бетонен стълб. На място 23-годишният шофьор от града бил тестван с дрегер за алкохол, резултатът показал над 2 промила.  Междувременно в Пловдив, Брезово и Карлово под въздействието на наркотици с автомобилите си били задържани 40-годишен мъж и младежи на 23 и 24 години.