На 3 март отбелязваме Националния празник на България. Навършват се 141 години от Освобождението на страната ни от османско владичество.
На 3 март отбелязваме Националния празник на България. Навършват се 141 години от Освобождението на страната ни от османско владичество. / Деян Герговски
Ски спускане с носии и българския трикольор се организира на 3 март в Пампорово ски център "Картола" в Родопите. Инициативата за отбелязване на националния празник със ски шествие в Пампорово се провежда за трета поредна година.

Скиорската колона с носии ще тръгне в 11.30 часа от вр. Снежанка и ще се спусне по писта №6. Начело на шествието ще бъде българското знаме. Празнуващите скиори с национални носии ще финишират на плаца „Студенец”, където в 12 часа ще прозвучи химнът. Празничната програма ще продължи с хора под съпровода на родопска каба гайда.

Със ски спускане с националния трибагреник ще има и на ски център „Картола“ край смолянското село Момчиловци. Проявата започва точно в 11.00 часа. През целия ден ще звучат патриотични песни, подготвена е и викторина, свързана с празника. Редица прояви са подготвили в родопското село за отбелязването на националния празник.