Сините в Пловдив започват подготовка за Местни избори' 2011
Сините в Пловдив започват подготовка за Местни избори' 2011 / netinfo
Сините в Пловдив започват подготовка за местните избори през 2011
21047
Сините в Пловдив започват подготовка за местните избори през 2011
  • Сините в Пловдив започват подготовка за местните избори през 2011

Резултатите от парламентарните избори са стабилна база за започване на подготовка за местните избори през 2011 г., обяви лидерът на ДСБ Пловдив Спас Гърневски. Със създаването на Синята коалиция, която след ГЕРБ и Коалиция за България се нарежда на трето място по брой избиратели в Пловдив, истинските привърженици на дясната идея отново се връщат при нас, допълни той.

Няма съмнение, че голяма част от дясномислещите са гласували за ГЕРБ, защото са заложили на сигурността в промяната, която неминуемо ще се случи. Този факт не ни обижда ни най-малко. Това заяви мажоритарният кандидат и водач на листата на Синята коалиция за Пловдив Димо Гяуров, който спечели мандат за 41-то НС. Гордеем се, че се представихме добре, като при това нямаме нито един купен глас, каза Гяуров и благодари на всичките над 16 хиляди пловдивчани, които са подкрепили Синята коалиция. Според него голяма част от признатите за недействителни заради индигото близо 4500 бюлетини били за сините, което е намалило действителните гласове на коалицията.

Мнението на лидера на СДС Пловдив Николай Караиванов пък е, че след парламентарния вот под тепетата станало ясно, че управляващата града партия ВМРО вече не представлява пловдивчани с необходимия авторитет, намаляло е и доверието на гражданите към БСП. Според сините в Пловдив обаче не е реално да се смята, че може да се стигне до свалянето на кмета Славчо Атанасов и провеждането на предсрочни местни избори.

 /Чуйте коментара на Димо Гяуров за парламентарния вот на българите в чужбина в прикачения звуков файл./