Приемна в Шекера
Приемна в Шекера / снимка: Кирил Кирилов
Приемна в Шекера
95298
Приемна в Шекера
  • Приемна в Шекера
Вицепремиерът Валери Симеонов инспектира ремонта на полицейската приемна в пловдивския квартал „Шекер Махала“. Той остана видимо доволен от работата по обекта. В инспекцията участваха още кметът на район Северен Ральо Ралев, шефът на полицията старши комисар Атанас Илков и директорът на Трето районно управление инспектор Никола Симов.

Работата по приемната започна преди 3 дни. Вече има поставена външна изолация. Помещението се облагородява и интериорно. Според вицепремиера заслугата за добрата работа е основно на районния кмет Ральо Ралев. Заместникът на Борисов го определи като „пловдивския Кърк Дъглас“.

Според Симеонов вече е ясен принципът на реагиране по местата, в които има етническо напрежение. Скоро предстои откриване на подобни обекти в ромската махала в Стара Загора, както и в Бургас.

Пространството около приемната ще бъде облагородено. Ще бъдат изградени тротоари. В близост ще има около 20 паркоместа, както и зелени площи. Очаква се приемната в Шекер махала да бъде завършена до началото на декември. Там ще започнат работа петима полицаи. 

Чуйте и от приложеното аудио.