Коледа в теснолинейката
Коледа в теснолинейката / снимка: Тина Соколова
Празнично шоу за малки и големи с Дядо Коледа, Снежанка и джуджета е поредната изненада, която поднасят днес ентусиастите от Гражданско сдружение „За теснолинейката“ в Малката железница. Приключението на борда на влак „Родопи“ започва в 8,45 часа с отпътуването от гара Септември до последната спирка в Добринище и обратно.

По време на воаяжа малките участници ще се срещнат с Добрия старец, от когото ще получат подаръци и много изненади. Уютните вагончета, горещата пара и зимната гледка по линията, прекосяваща три планини, седем градчета и множество колоритни села, ще направят изживяването наистина вълшебно, обещават организаторите.

БДЖ също подкрепя инициативата. За атракционното пътуване вагоните в композицията са удвоени – 8 вместо обичайните 4 плюс бюфет, съобщи председателят на сдружението Кристиан Ваклинов. 150 от осигурените 240 места до вчера бяха резервирани, очаква се и останалите да се заемат в последния момент.

Особено радващо е, че родители избират като коледен подарък за децата си екскурзията с теснолинейката, казва още Ваклинов. Той останал приятно изненадан и от възрастен мъж от Ямбол, който искал с приключението на Малкото влакче да си припомни детството, и то точно в навечерието на Коледа. Сред пасажерите ще бъдат и хора чак от Троян, което пък говори, че популярността на уникалната железница расте.